fbpx

Casos d’èxit en col·laboració empresarial


Espai per conèixer de primera mà casos d’èxit empresarial que tenen en comú la rellevància de la col·laboració.

Col·laboració privada i pública, amb administracions, amb agents de coneixement, amb empreses internacionals i a amb empreses properes. Projectes compartits que faciliten assolir fites altrament difícils. Projectes europeus que amplien visions. Projectes socials que de retruc reforcen l’empresa.

Veurem com col·laborar suposa sovint millorar la competitivitat i la resiliència.Taula 1: Com i perquè col·laborar:


Riera Nadeu: l’experiència de col·laborar en projectes europeus

PONENT: Ricard Fenollosa – Director de desenvolupament de negoci.

Riera Nadeu és una empresa ubicada a Granollers, líder en la fabricació de maquinaria industrial per a la separació amb centrífuga, assecat per flux d’aire calent i la micronització de pols. L’empresa va ser fundada amb l’objectiu d’aportar solucions tecnològiques necessàries per a les indústries químiques de la regió de Barcelona. A l’actualitat, exporta a tot el món. El Ricard Fenollosa és responsable de desenvolupament de negoci de Riera Nadeu i soci de l’empresa


Derypol: col·laboració amb institucions formatives (universitats, FP…) per a desenvolupar productes sostenibles

PONENT: Narcis Darnés  – Director de desenvolupament de negoci.

Derypol  és un fabricant de productes químics de l’entorn de Granollers centrat en la fabricació de polímers atenent les necessitats de mercats com ara el tractament d’aigües, paper, cosmètica i detergència. L’empresa mostra una gran responsabilitat amb el medi ambient i la sostenibilitat i tant els seus productes com els seus processos de fabricació han estat acreditats per segells nacionals i internacionals que acrediten aquesta responsabilitat ambiental.

Narcis Darnés és el director de la planta de Derypol a Les Franqueses i és responsable entre d’altres de gran part de les accions de certificació dels productes i dels seus processos productius.


Taula 2: Estructures col·laboratives: projectes de sector


Clúster del Packaging: Meatpack i Packimpact projectes col·labroatius a través del cluster

PONENT: Mercè Gorina Pradas – Project Manager

El Clúster del Packaging és una entitat sense ànim de lucre que va ser constituïda en 2012 per empreses catalanes i que avui agrupa més 140 membres actius entre empreses, centres de coneixement i entitats que representen tota la cadena de valor del sector de l’embalatge. L’objectiu principal de l’entitat és el d’ajudar a la millora competitiva de les empreses que l’integren, amb el propòsit de resoldre els reptes de l’actual context, l’impuls de la innovació i la generació de noves oportunitats de negoci.

Mercè Gorina és mànager de projectes de sostenibilitat del cluster. Enginyera de Disseny industrial i Desenvolupament del Producte amb experiència laboral en el món del disseny de productes, d’envasos i d’embalatges, i també com a docent a la Universitat Politècnica de Catalunya en l’assignatura de Packaging.


Taula 3: Experiencies de simbiosi


Oryzie: Desenvolupament d’un model de negoci d’èxit a partir de residus d’empreses

PONENT: Iban Ganduxé – CEO de Oryzie

Oryzite es un mètode patentat a tot el món per a incorporar la pela d’arròs a tota mena de polímers, de manera que l’ús de plàstics es pot reduir fins a un 85%. Durant més de 15 anys, l’empresa ha estat investigant el comportament dels plàstics afegint un component de residu orgànic com la pela d’arròs.

Iban Ganduxé, emprenedor granollerí, és actualment CEO d’Oryzite i amb una gran experiència en la indústria plàstica.


Multisac: Recollida de palets no valoritzables en els polígons de Granollers.

PONENT: Albert Aguilar – Gerent de Multisac

Multisac  és una empresa especialitzada en la comercialització de big bags, sacs i arpilleras amb més de 70 anys d’història. Actualment, implicada en la sostenibilitat i amb els objectius de desenvolupament sostenible, ha ideat un nou model de negoci, basat en la reutilització dels materials. Albert Aguilar és soci i gerent de l’empresa.


Janvi: Compartir recursos logístics.

PONENT: Mario Bernadó – Gerent de Janvi

Janvi Logísitcs és una empresa que pretén flexibilitzar i rendibilitzar els espais logístics i magatzems inactius, oferint-los a aquelles empreses que busquen un espai puntual, pagant només per l’espai i el temps que l’utilitzen. L’empresa va ser una de les startups seleccionades a participar en el Startup hub de la passada edició de la BNEW – Barcelona New Economy Week